Petak, 3. svibnja 2024.

Mlade Podravkašice ostvarile polovičan uspjeh u šestom krugu Prve hrvatske rukometne lige U-14

Protekla je subota bila rezervirana za odigravanje posljednjeg šestog kruga Prve hrvatske rukometne U-14 lige.

Kako su poručili iz Podravka Vegete, mlade Podravkašice su na domaćem terenu dočekale ekipe Đurđevca i Radnika iz Križevaca i ostvarile polovičan uspjeh – jednu pobjedu i jedan poraz.

– Utakmica s odličnom ekipom iz Đurđevca izgubljena je prvenstveno u obrani. Primili smo 33 pogotka, a nedostajalo je čvrstoće u obrani da bi se zaustavilo vrlo motivirane igračice Đurđevca koje su išle hrabro na svaku loptu. Jedina koja se istaknula spremnošću u obrambenim zadacima bila je Jakupanec, ali nažalost bilo je to premalo – objasnili su u klubu i dodali da su u napadu vrlo dobre bile i Zvonar i Gregurić. Proglašena najbolja pojedinka bila je Podravkašica Nika Galinec.

U drugoj utakmici s Radnikom iz Križevaca ponovno je došlo do golijade u mreži Podravkašica, ali i u protivničkoj.

– Ekipu su predvodile Miklić i Gregurić s po sedam pogodaka, a tu su bile i Hajdinjak, Stručić i odlična Napan s po pet pogodaka. Kvalitetu u obrambenim zadacima potvrdila je Jakupanec, dok je proglašena pojedinka bila Gregurić Katja. U druge dvije utakmice najbolje pojedinke naših redova bile su Ema Šajković i Vanessa Lengelić – nastavili su.

Trenerica Snježana Petika istaknula je kvalitetu mladih rukometašica kao i potencijal koji pokazuju iz utakmice u utakmicu.

– Unatoč tome što je Podravka 2 izgubila obje utakmice, veseli me kontinuitet odličnih igara Lengelić koja je protiv Đurđevca postigla nevjerojatnih 18 pogodaka, kao i Banfić, Jelović, Šajković i Radiček, dok su na vratima Galić i Marijanović pokazale veliki potencijal za budućnost – zaključila je Petika.

Izvor: RK Podravka Vegeta
Izvor: RK Podravka Vegeta
Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori