Srijeda, 15. svibnja 2024.

Majci monstrumu koja je pokušala ubiti svoju djevojčicu (2) određen istražni zatvor, usudila se lagati policiji

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu danas je provelo prvo ispitivanje 31-godišnjakinje koja je 16. ožujka na širem đurđevačkom području pokušala ubiti svoje dvogodišnje dijete.

Kako stoji u priopćenju, odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 31-godišnjakinja 16. ožujka u vikendici na području Koprivničko-križevačke županije poduzela radnje u cilju da usmrti svoju kćer rođenu 2020. godine, ali je od toga odustala prije nastupanja posljedica za dijete. Osnovano se sumnja da je 31-godišnjakinja nakon toga u policijskoj postaji neistinito prijavila kazneno djelo – objasnili su u odvjetništvu.

>> STRAVIČNO Majka (30) pokušala ubiti svoje dvogodišnje dijete

Sutkinja istrage je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

zatvori