Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

GLAZBENA POSLASTICA Hrvatski klarinetist Radovan Cavallin s Kanarskih otoka u Koprivnicu dolazi održati koncert

Hrvatski klarinetist Radovan Cavallin uz klavirsku pratnju pijanistice Mije Elezović nastupit će u četvrtak u koprivničkoj Dvorani Domoljub.

Iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić su poručili kako će koncert početi u 19 sati i besplatan je.

– U turističkom raju Kanarskih otoka lako je previdjeti činjenicu da na jednom od njih živi jednako stanovnika kao i u Zagrebu te da tamo djeluje jedan od najboljih simfonijskih orkestara Španjolske. Otok se zove Gran Canaria, kao i orkestar, a hrvatski klarinetist Radovan Cavallin već gotovo 30 godina tamo živi i muzicira. Nekadašnji wunderkind, potom najmlađi student u povijesti Zagrebačkog sveučilišta, nakon studija u Zagrebu i Parizu završio je na iznenađenje mnogih na spomenutom otočiću usred Atlantika, no čitavo vrijeme održavao je vezu s domovinom. Njegov posjet domovini koristimo i mi, te ćemo ga ugostiti u našem gradu – objasnili su.

Spomenuli su i kako su Oscar Navarro, Dubravko Detoni, Paul Harvey, Davor Branimir Voncze i Michelle Mangani tek neka imena čija će djela Cavallin i Elezović izvesti publici.

Dodajmo da su organizatori koncerta Glazbena mladež Koprivnica, Umjetnička škola Fortunat Pintarić i Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

zatvori