Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Kraju se privode radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Kunovec Bregu, uskoro počinje asfaltiranje

Završavaju radovi na sustavu odvodnje u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica”.

Kako su poručili iz Grada Koprivnice, gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras danas su sa suradnicima obišli radove u prigradskom naselju Kunovec Breg.

– Ovdje je kanalizacijska mreža izgrađena, ostalo je još nešto radova na izgradnji kućanskih priključaka na kanalizaciju, ispitivanje vodonepropusnosti i sanacija trasa. Očekujemo da se svi radovi završe u narednih mjesec dana tako da krajem travnja ili početkom svibnja napravimo prvi tehnički pregleda na projektu aglomeracije Koprivnica i dobijemo prvu uporabnu dozvolu – objasnio je Petras i dodao kako nakon toga idu u priključenje novih korisnika usluga s ovog područja.

U sklopu radova izgrađena su tri kilometara kanalizacijske mreže te 800 metara vodovodne mreže, dok je ukupna vrijednost radova devet milijuna kuna bez PDV-a.

Koprivnički gradonačelnik ovom je prilikom naglasio važnost ulaganja u koprivnička prigradska naselja.

– Težište treba biti na tome da prigradska naselja dobiju kompletnu komunalnu infrastrukturu, aglomeracijom to realiziramo. Pri završetku smo s radovima u Kunovec Bregu, krenula je sanacija, a nakon toga se možemo spremati za ono što ljudi čekaju, a to je asfaltna podloga prometnica – zaključio je Jakšić.

Dodajmo da su na području naselja Kunovec Breg projektom aglomeracije obuhvaćene Vinogradska ulica, Gorička ulica, Cvjetna ulica, Ulica Leptan, Ulica Maklac, Leptan vinogradi, Botinovečki jarak i Potočna ulica.

zatvori