Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO: VIJEĆNICI POTVRDILI Holek i Oreški ravnateljice gradskih ustanova

Maja Holek i dalje će biti ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, a Sandra Oreški nova je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Potvrdili su to maloprije koprivnički gradski vijećnici na sjednici koja je u tijeku.

Podsjetimo, Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta raspisalo je 28. siječnja natječaj za izbor ravnatelja na koji je pristigla jedna prijava koja zadovoljava uvjetima iz javnog natječaja. Dodajmo da drugi četverogodišnji mandat Maji Holek počinje 2. svibnja.

– Maja je apsolutno dorasla zadatku, u nikad težim uvjetima, mislim ovdje na pandemiju, je pokazala da može voditi tako značajnu ustanovu i da može ponuditi još ideja i projekata i pokazala da možemo očekivati nove iskorake u Pučkom otvorenom učilištu, ali i u kulturi grada uopće – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

S druge strane, Upravno vijeće Tratinčice raspisalo je 23. veljače javni natječaj za imenovanje ravnatelja, odnosno ravnateljice.

– Na javni natječaj prijavu su podnijele dvije kandidatkinje – stručna prvostupnica predškolskog odgoja Sandra Oreški i I. B.Š. Upravno vijeće utvrdilo je da kandidatkinje ispunjavaju sve formalne uvjete iz natječaja. Nakon razmatranja zaprimljenih prijava na natječaj, izvješća psihologinje o provedenom psihološkom testiranju, usmene prezentacije mandatnog plana i intervjua kandidatkinja, Upravno vijeće utvrdilo je prijedlog da se za ravnateljicu predlaže Sandra Oreški čiji je mandatni plan ocijenjen kvalitetnijim i konkretnijim – piše u materijalima.

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je da je siguran da Oreški može sačuvati sve one dobre temelje u vrtiću, ali i donijeti nove iskorake.

Spomenimo da četverogodišnji mandat nove ravnateljice počinje 1. travnja.

zatvori