Subota, 25. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Podravka Vegeta uvjerljivo svladala Osijek

Rukometašice Podravka Vegete su u 18. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene na domaćem terenu uvjerljivo svladale Osijek.

Iz kluba su poručili kako je utakmica završila rezultatom 48:17, dok se na poluvrijeme otišlo s 25:11.

– Već u 11. minuti domaće igračice imale su prednost od plus tri pogotka, rezultat je bio 9:6. Povećavaju vodstvo u sljedeće dvije minute na 11:6, a trener Osječanki pozvao je minutu odmora. Nastavile su dobar tempo Podravkine igračice i u nastavku te postizale neke lijepe i lake pogotke iz kontri i polukontri. Da je u dobroj formi potvrdila je i Korina Karlovčan koja je bila 100-postotna u prvih 30 minuta te pet minuta prije kraja prvog dijela vodi ekipu do velikih +10, ponovno iz kontre za rezultat 20:10. Do kraja prvog dijela, mirno zaključuju Podravkašice svojih prvih 30 minuta uz rezultat 25:11 – naglasili su.

Dobar su ritam nastavile i u drugom dijelu utakmice, a trener Goran Mrđen imao je priliku izrotirati i svim igračicama iz zapisnika dati priliku. Do kraja utakmice nije bilo upitno tko će slaviti pobjedu.

– Pojedinačno su se s najviše pogodaka istaknule Karlovčan s osam, Franušić sa sedam te Pavković i Mugoša s po šest pogodaka. Vratarke Podravke su upisale ukupno 23 obrane – istaknuli su u klubu.

Zadovoljna pobjedom nakon utakmice je bila Lea Franušić.

– Svaka čast curama, od Lokomotive stvarno dobro i čvrsto igramo i ne dozvoljavamo nikome da nam se približi. Ovo je nama bila neka trening utakmica i zaslužena dva boda – kazala je.

Trener Goran Mrđen također je bio zadovoljan igrom koju su prikazale njegove igračice.

– Mislim da smo odigrali motivirano, korektno i na kraju je to završilo s velikom razlikom u našu korist. To je jako važno i za dalje, u srijedu nas čeka Čakovec, a nakon toga u subotu Bjelovar. Trebamo nastaviti trenirati u ovom tempu jer bez treninga nema ničega. Idemo dalje, mislim da smo danas bili stvarno ok – rekao je.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić

Dodajmo i kako je uoči utakmice Dieter Benotić, tajnik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, Dejani Milosavljević uručio priznanje za najuspješniju rukometašicu u 2021. godini. Priznanje za najuspješniju perspektivnu rukometašicu je trebalo biti uručeno i Lani Strugar koja je u isto vrijeme kad i prva ekipa igrala na važnom gostovanju u Osijeku s drugom ekipom, pa je priznanje za nju preuzela Milosavljević. Podsjetimo, svečanost dodjele nagrada je održana u veljači, no Podravkašice su izostale s obzirom na to da su gostovale u Podgorici.

>> FOTO Proglašeni najuspješniji rukometaši, rukometašice, ekipe i rukometni djelatnici naše županije


ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Gledatelji: 50 Suci: Borna Božiković i Marko Đurinović. Delegat: Damir Sarajlić.

Podravka Vegeta: Tucaković (10), Dumanska(13); Zadravec 2, Turk 2, Karlovčan 8, Milošević 1, Gudelj 1, Milosavljević 4, Mugoša 6, Franušić 7, Šenvald 5, Stelmakh 2, Barišić 4, Pavković 6. Trener: Goran Mrđen.

ŽRK Osijek: Borac, Pratljačić; Petrović 2, Hren 2, Lacković 5, Jerčinović, Šoš, Vuković, Strusa 2, Jozanović 1, Josipović, Vrdoljak 1, Humel 2, Frančić 2. Trener: Rašicki Tomislav.

Sedmerci: Podravka Vegeta (1/1) ŽRK Osijek 1/1

 

[IZJAVE]18. kolo i 🎬
🎙 Goran Mrđen🎙”Mislim da smo odigrali motivirano, korektno i na kraju je to završilo s velikom razlikom u našu korist. To je jako važno i za dalje. U srijedu nas čeka Čakovec, a nakon toga u subotu Bjelovar. Trebamo nastaviti u ovom tempu trenirati jer bez treninga nema ničega. Idemo dalje, mislim da smo danas bili stvarno ok.”
🎙Lea Franušić🎙”Svaka čast curama, od Lokomotive stvarno dobro i čvrsto igramo i ne dozvoljavamo nikome da nam se približi. Mogla bi reći da je ovo nama bila neka trening utakmica i zaslužena dva boda.”
Više na:
https://bit.ly/37LXzhd

Objavljuje Rukometni klub Podravka Vegeta u Subota, 19. ožujka 2022.

zatvori