Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Učenice i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić briljirali i izborili plasman na državno natjecanje

Učenice i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić nastupili su na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – regija sjever u Velikoj Gorici i Jastrebarskom.

U Velikoj Gorici natjecale su se dvije skupine učenica Odjela suvremenog plesa u dvije kategorije pod vodstvom Olje Vilić i osvojile prvu nagradu i time se plasirale na državno natjecanje.

S druge strane, Jastrebarsko je bilo domaćin natjecateljima Puhačkog odjela.

Vilim Miklošić i Dorian Kovačić na trombonu, svaki u svojoj kategoriji, osvojili su prvo mjesto i plasman na državno natjecanje, dok je Franu Beloševiću pripala druga nagrada.

Fran Pehnec na eufoniju osvojio je prvo mjesto i plasman na državno natjecanje.

Magdalena Valentić i Nika Cik, svaka u svojoj kategoriji na flauti, osvojile su drugu nagradu.

Petar Domanovac, Vito Pehnec i Simon Sović na saksofonu, svaki u svojoj kategoriji, osvojili su drugu nagradu, dok je Hani Benaković pripala treća nagrada.

Neva Indir na klarinetu osvojila je prvu nagradu i plasman na državno natjecanje, dok je Noa Pehnec u svojoj kategoriji bio drugi.

Umjetnička škola Fortunat Pintarić sudjelovala je i na Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti na kojem je Dora Fucak u svojoj kategoriji osvojila drugu nagradu, a i David Pavlović treću.

zatvori