Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Rukometašice Podravka Vegete na gostujućem terenu uvjerljive protiv Bjelovara

Rukometašice Podravka Vegete jučer su pobijedile Bjelovar u 19. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene. Rezultat je na kraju utakmice bio 18:33.

– Kao što je i očekivano od prve minute bilo je borbeno i napeto s obzirom na to da Bjelovar ima svoju kvalitetu. Vodila se tijesna borba u prvim minutama, a u šestoj minuti dolazi Bjelovar i do vodstva 5:3. No, brzo su to okrenule Koprivničanke uz sjajno raspoloženu Turk na krilu pa je to ujedno bilo i jedino vodstvo domaćina u utakmici. U 18. minuti bilo je 9:9, ali nakon toga kontrolu su preuzele Podravkašice nakon čega punih 11 minuta domaća ekipa nije mogla postići pogodak. To je odabranice Gorana Mrđena odvelo do uvjerljivih +6 na poluvremenu i rezultata 10:16 – izvijestili su iz kluba.

Dodaju da su Podravkašice i u drugom poluvremenu uz već stečenu prednost imale slobodu nametnuti svoj ritam i nastavile povećavati vodstvo. Nakon 15 minuta drugog dijela rezultat je 15:23, a razlika se u narednim minutama samo penjala. Deset minuta prije kraja Podravka Vegeta ima i +10, a uzlaznim putem nastavljaju i do kraja utakmice u kojoj upisuju nova dva važna boda uz rezultat 18:33.

U Podravkinim redovima najefikasnije su bile Turk s devet pogodaka te Milosavljević sa šest i Franušić s pet pogodaka. Vratarke su imale ukupno 10 obrana.

– Dobro smo se pripremile za Bjelovar i ozbiljno shvatile ovu utakmicu kao i sve u prvenstvu što rezultat i pokazuje. Čestitam i curama i stožeru i nastavljamo i dalje u dobroj atmosferi – rekla je Ana Turk nakon utakmice.

Svoj je komentar dao i trener Goran Mrđen.

– Bjelovar je u dosadašnjim utakmicama pokazao da je ekipa koja je jako dobro posložena i sigurno da smo morali doći spremni, ozbiljni i motivirani. Na početku utakmice smo imali malo problema i nismo igrali obranu kako smo htjeli ni taktički, ni individualno, a ni kao ekipa. Čim smo to posložili bili smo bolji i dominantni. Čestitam igračicama na zalaganju i ozbiljnom pristupu – kazao je Mrđen.

U 20. kolu Podravka Vegeta dočekuje Split na domaćem terenu.

zatvori