Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Rijeka ipak prejaka za Slaven Belupo, tri boda ostala na Rujevici

Nogometaši Slaven Belupa u 26. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi od Rijeke. Na gostovanju na Rujevici rezultat je bio 3:0.

Trener Zoran Zekić večeras nije mogao računati na Zirduma i Kocijana koji su ozlijeđeni, dok je zbog tri žuta kartona susret propustio Liklin. U odnosu na utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem Zekić je napravio tek jednu promjenu. Umjesto Laušića od prve je minute zaigrao Marina, poručili su iz kluba.

– Naša je momčad gotovo šokirala Rujevicu u prvoj minuti. Bogojević se našao jedan na jedan s Labrovićem, ali ga nije uspio matirati lobom. U prvih 10 minuta Slaven Belupo je imao još dvije dobre prilike, no Soldo i Kvržić nisu uspjeli matirati golmana Rijeke. Odgovorio je domaćin preko Pavičića čiji je udarac s 20-ak metara obranio Sušak. Rijeka je preuzela inicijativu posljednjih 15-ak minuta, ali opasnije šanse imala je naša momčad koja je prijetila preko Zapate i Bogojevića. Ipak, rezultat se nije mijenjao s početnih 0:0 – izvijestili su.

U 51. minuti ponovno velika prilika za Slaven Belupo. Zapata se lijepo oslobodio svog čuvara i tukao iskosa s lijeve strane, no njegov udarac je odličnom reakcijom obranio Labrović. Rijeka je povela u 55. minuti kada je Vučkić zabio za 1:0, a nakon kornera u 70. Drmić je pogodio za 2:0. Polazilo je sve za nogom domaćinu u nastavku pa je u 79. minuti preko Gnezde Čerina poveo s 3:0.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Istru 1961. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 15 sati.


5. ožujka 2022. – 26. kolo HT Prve lige
Rijeka, Rujevica

HNK Rijeka – NK Slaven Belupo 3:0 (0:0)

HNK RIJEKA: Labrović – Solano (od 85. Vuk), Krešić, Smolčić, Vukčević – Selahi, Pavičić, Vučkić (od 71. Abass) – Drmić (od 85. Lepinjica), Murić (od 71. Bušnja), Ampem (od 55. Gnezda Čerin). Trener: Goran Tomić.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić, Paracki, Soldo – Kvržić (od 83. Bosec), Marina (od 83. Hoxha), Caimacov, Goda – Brković (od 66. Laušić) – Bogojević (od 66. Krstanović), Zapata (od 83. Crnac). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Duje Strukan (Split), Hrvoje Radić (Split), Goran Perica (Šibenik), Dario Kulušić (Šibenik)

VAR: Dario Bel (Osijek), Marjan Tomas (Osijek)

Strijelci: 1:0 Vučkić 55′, 2:0 Drmić 70′, 3:0 Gnezda Čerin 79′

Žuti karton: Ampem 41′ (Rijeka), Marina 65′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Rijeka), (Slaven Belupo)

zatvori