Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Remi Slaven Belupa i Istre 1961

Nogometaši Slaven Belupa u 27. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Istrom 1961 na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Kocijana, Zirduma i Zvonareka te na Soldu koji je imao tri žuta kartona. Po prvi puta je od prve minute krenuo na mjestu stopera 19-godišnji Novak Tepšić.

– Prvih 20-ak minuta vidjeli smo ispitivanje snaga na obje strane, a onda je Brković snažno, ali i zamalo neprecizno pucao s 20 metara. Lopta je otišla tik pokraj vratnice. Odgovorila je Istra preko Ivančića koji se dobro snašao u našem šesnaestercu i opasno pucao s pet metara, no Sušak je odličnom reakcijom spasio svoja vrata. U 35. minuti nakon centaršuta Caimacova Božić je glavom pucao malo iznad grede gola Istre – poručili su iz kluba.

Dodaju da je drugo poluvrijeme prilikom otvorio Zapata.

– Kolumbijski napadač pokušao je atraktivno škaricama, ali mu je nedostajalo preciznosti. Udarac Brkovića izvana u 52. minuti Lučić je obranom izbacio u korner. Nedugo zatim ponovno je Lučić spasio svoja vrata. Ovog puta obranio je udarac Bogojevića iskosa s desne strane. U 67. minuti Sušak je vrhunskom reakcijom obranio pokušaj Bandea. Tri minute kasnije Laušićev udarac s 20-ak metara otišao je tik pokraj vratnice. U 87. minuti naša je momčad bila na milimetar od gola, ali se Krstanović nije uspio snaći iz blizine i pospremiti loptu u gol – zaključuju u klubu.

zatvori