Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Radići obilježili Međunarodni dan žena

Učenici Osnovne škole Braća Radić obilježili su Međunarodni dan žena.

Učenici sedmih razreda su sa svojim učiteljicama Mirjanom Sušilović, Irenom Hontić Pranić i Ines Vađunec ukrasili hol škole čime su istaknuli važnost žena u privatnom i javnom životu.

– U holu škole pripremljen je izložbeni prostor posvećen ženama u kojem se mogu obići panoi s poznatim ženama iz hrvatske i svjetske povijesti s naglaskom na književnice, matematičarke, fizičarke i kemičarke. Do pojedinih se postera može doći skeniranjem QR koda. Učenici 7. a i 7. c su se na satima hrvatskoga jezika bavili ženskim pravima, dok su učenici 5. c i 5. e čitali i analizirali tekst koji govori o snazi ženske mudrosti i snalažljivosti. Sedmaši su na satima engleskog jezika izrađivali digitalne bedževe s poznatim ženama iz svjetske povijesti te njihovim slavnim citatima koji se također mogu pogledati u holu škole – poručili su iz škole.

Spomenimo i inicijativu učenika 5. e razreda koji su sa svojom učiteljicom Kristinom Ružić izrađivali okvire s poznatim hrvatskih književnicama te osmicu koja simbolizira 8. ožujka te služi kao mjesto za fotografiranje.

zatvori