Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Prigodnom akcijom policije i županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova obilježen Dan žena

Policijska uprava koprivničko-križevačka i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije jučer su povodom Međunarodnog dana žena proveli preventivnu akciju “Žene u prometu”.

Kako su poručili iz županijskog povjerenstva, predsjednica Verica Rupčić i službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa su u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima dijelili cvijeće i promidžbene materijale sudionicama u prometu – pješakinjama, vozačicama bicikala, mopeda i automobila, a koje su bile ugodno iznenađene, neke i oduševljene.

– Uz prigodne čestitke u razgovoru sa ženama Rupčić je skrenula pažnju svim ženama na potrebu vlastitog angažmana u ostvarenju svojih prava u svim segmentima života, u promicanju ravnopravnosti spolova te jačanju položaja žena u društvu jer na taj način daju doprinos boljem društvu u cjelini. Djelatnici policije su motivirali sve sudionice u prometu na poštivanje prometnih propisa, kao i na oprez u prometu, što doprinosi većoj sigurnosti za sve – objasnili su.

zatvori