Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Održana 65. redovna godišnja skupština DVD-a Batinske

Dobrovoljno vatrogasno društvo Batinske održalo je u subotu, 12. ožujka 2022. godine, u Društvenom domu Batinske, svoju 65. redovnu godišnju skupštinu.

Na početku, svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputila je predsjednica DVD-a Batinske Ankica Hadžija, zahvalivši se posebno na dolasku dragim gostima: zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac Željku Geli, predsjedniku DVD-a Kalinovac Mariu Birušu, župniku Župe Kalinovac vlč. Ivici Gladoiću i predsjednici KUD-a Grgur Karlovčan Kalinovac Jasminki Miklić koja je ujedno prenijela pozdrave općinskog načelnika i saborskog zastupnika Darka Sobote, koji nije bio u mogućnosti nazočiti skupštini.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast poginulim i umrlim vatrogascima kao i poginulim hrvatskim braniteljima.

Potom je skupština usvojila radno voditeljstvo na čelu s Brankom Vucikujom, zapisničara, povjerenstva i ovjerovitelja zapisnika.

Izvješće verifikacijske komisije pročitala je predsjednica komisije Danijela Šušnja te je potvrdila da je na skupštini nazočan natpolovičan broj članova te da su sve odluke skupštine pravovaljane. Izvješće o radu društva za 2021. godinu podnijela je predsjednica Ankica Hadžija, a iz istog je bilo vidljivo da su članovi društva tijekom godine bili aktivni kako na intervencijama gašenja požara, tehničkim intervencijama, osposobljavanjima za specijalnosti, tako i u radu s pomlatkom i mladeži. Financijsko izvješće pročitala je Valentina Vucikuja. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je predsjednik Nadzornog odbora Ivan Lugarov.

Potom je predsjednica Ankica Hadžija pročitala i izvješće o radu za 2021. godinu te plan rada za 2022. godinu, prihvaćenih 11. ožujka 2022. godine na održanoj skupštini vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Batinske.

Prijedlog plana rada društva za 2022. godinu pročitao je zapovjednik DVD-a Batinske Stjepan Vucikuja. Prijedlog financijskog plana prihoda i rashoda za 2022. godinu pročitala je Valentina Vucikuja. Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.

Tijekom 2021. godine članovi DVD-a Batinske bili su veoma aktivni na polju osposobljavanja, te su tako sudjelovali i uspješno završili usavršavanje za specijalnost bolničar, kao i specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama, u organizaciji DVD-a Šandrovec, Bjelovarsko-bilogorska županija.

Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost bolničar primili su Ana Štefanov, Ankica Hadžija, Marija Dautanec Božić, Danijela Šušnja, Nikolina Kopričanec, Valentina Sandrini i Željko Gelo. Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost spašavanje pri tehničkim intervencijama primili su Mirko Dautanec, Ankica Hadžija, Željko Gelo i Ana Štefanov.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili gosti Željko Gelo, vlč. Ivica Gladoić, Mario Biruš i Jasminka Miklić, koji su se redom zahvalili na pozivu, pohvalili dobru suradnju s čelništvom i članovima društva te zaželjeli u budućnosti mnogo uspjeha u radu sa što više aktivnosti vezanih za osposobljavanja i natjecanja, a što manje intervencija.

Na kraju sjednice skupštine, predsjednica Ankica Hadžija još je jednom zahvalila svima na dolasku te na pomoći i podršci koju pružaju društvu.

zatvori