Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: ODLIČNO Linice u pet utakmica ostvarile pet pobjeda

Iza momčadi Podravke 2 Lino Rukometnog kluba Podravka Vegeta uspješan je tjedan.

Iz kluba su poručili kako su Linice, koje se inače natječu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi U-16 Regije 2 te u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, od srijede do nedjelje odigrale čak pet utakmica. Odigrale su tako dva kola prve lige u Bjelovaru s Radnikom i Bjelovarom te dva kola u Koprivnici s Brodom i Cernom, kao i jedno kolo druge lige s Garešnicom. Valja istaknuti kako su mlade Podravkašice slavile u svih pet susreta.

– Malo je reći da je trener Nenad Smiljanec zadovoljan učinkom svojih igračica koje su u pet dana odigrale pet utakmica i upisale pet pobjeda. Pohvalio je njihovu lepršavu i kreativnu igru, zrelost u napadu te čvrstu obranu. Ispunile su sve dogovorene zadatke i tako sa zadovoljstvom mogu čekati nove sportske izazove. Dodajmo i da su na utakmici u Koprivnici proglašene najbolje pojedinke, a to su bile Podravkašice Ena Cvelber i Tara Đelekovčan – objasnili su u klubu.

Spomenimo da su iz Cerne najboljima proglašene Vlatka Josipović i Ana Marošević, iz Virovitice Nea Kovač i Klara Crnoja, a iz Broda Nika Batinić i Rea Kunac.

– Sada za jedan dio djevojaka slijede reprezentativne obaveze dok će ostatak djevojaka trenirati i pripremati se za nadolazeće klupske izazove – istaknuli su u koprivničkom klubu.

Podravka 2 Lino trenutno je druga na tablici druge lige, odmah iza donedavnog prvoligaša Virovitice te ima ukupno 24 boda u 14 odigranih kola.

– U kadetskoj ligi Linice izrazito dobro napreduju prema ovogodišnjoj završnici prvenstva Hrvatske i ako nastave ovim putem još ih čeka puno dobrih utakmica, a kako se čini i borba za plasman na ovogodišnjoj završnici s ponajboljim hrvatskim ekipama – zaključili su.


1.HRL U-16

Podravka – Radnik 45:17

Bjelovar – Podravka 19:33

Podravka – Brod 25:19

Multinom Cerna – Podravka 21:41

2.HRL Sjever- 14. kolo

Garešnica – Podravka 32:41

Podravka 2 Lino: Međurečan 9, Megerle 8, Strugar 12, Cvelber 2, Marijanović, Rumek, Horvat, Domović, Hrnčić 1, Javorić 3, Canjuga 2, Đelekovčan 4.

zatvori