Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO: OBITELJSKO DARIVANJE KRVI Fabijanci i Bregovići humanost prenose na svoje mlađe generacije

U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u tijeku su akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a kako su poručili, posljednjih dana imaju prave male obiteljske akcije.

– U utorak se odazvalo 125 darivatelja, 111 ih je uspješno dalo krv, a njih pet po prvi put je učinilo to humano djelo. Zanimljivo je da su prvi put darivali krv braća blizanci Josip i Ivan Šapina iz Novigrada Podravskog te Nadan Fabijanec koji je nastavio obiteljsku tradiciju dobrovoljnog darivanja krvi koju je započeo otac Siniša, a nastavio stariji brat Timon – ističu u društvu.

Dodaju da se i u obitelji Bregović iz Hlebina nastavlja tradicija dobrovoljnog darivanja krvi.

– Na jučerašnjoj akciji ruku spasa pružili su mama Melita, otac Danijel i prvi put sin Filip. Bravo za Bregoviće, kao i za sve ostale koji svoju humanost prenose na mlađe generacije – zaključuju u društvu.

Spomenimo da je današnja akcija na rasporedu do 13 sati. U ponedjeljak, 21. ožujka, krv se može darivati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica od devet do 12 sati, a u poslijepodnevnim satima u Rasinji od 13:30 do 15.30 u društvenom domu.

zatvori