Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Obilježili Svjetski dan recikliranja čistkom okoliša i sadnjom novih biljaka

Učenici 6. d razreda Osnovne škole Braća Radić sa svojom nastavnicom Lidijom Petras ususret Svjetskog dana recikliranja očistili su okoliš škole te otpad koji su prikupili odložili u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.

Nakon čistke okoliša škole, učenici su uz pomoć djelatnika zelenih površina u Komunalcu posadili tri nove sadnice i to voćku marelice i dvije voćke trešnje.

– Uz pomoć djelatnika Komunalca kopali su rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili i zagrnuli sadnice, a pritom su naučili raspoznavati vrste voćaka, zašto je važno prihranjivati zemlju te koliko duboko se sade sadnice stabala, što im je objasnila naša inženjerka hortikulture Nataša Njegovec – poručili su iz Komunalca.

Dodali su da su u sklopu ove aktivnosti pod sloganom “Sreća bez smeća” djeca pokazala vlastito znanje o pravilnom odvajanju i odlaganju otpada u pojedine spremnike te naučila nešto novo oko sadnje voćaka.

– Sutrašnji dan je Svjetski dan recikliranja koji ima za cilj osigurati budućnost planeta te je svaka akcija pojedinca vrlo bitna, a naši vrijedni učenici pokazali su svojim primjerom kako se odgovorno ponašati prema okolišu i kako doprinijeti očuvanju planete – zaključuju u Komunalcu.

zatvori