Utorak, 15. listopada 2024.

FOTO Napreduju radovi na dogradnji Obrtničke škole, novoizgrađene prostore obišli župan i suradnici te ravnatelji škola

Župan i suradnici u prostorima Srednje škole Koprivnica održali su sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija nakon čega su se uputili u obilazak novoizgrađenih prostora u sklopu županijskog Centra kompetentnosti u koprivničkoj Obrtničkoj školi.

Kako su proučili iz Službe ureda župana, glavne teme sastanka u Srednjoj školi bile su predstavljanje preventivnih projekata Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije te informacije vezane uz epidemiološku situaciju i prihvat raseljenih osoba s područja Ukrajine, što se prvenstveno odnosi na djecu.

Nova predsjednica Lige protiv raka dr. Andreja Lukić-Suknaić okupljenima je predstavila aktivnosti koje se odnose na prevenciju i podizanje svijesti građana o ranom otkrivanju raka, humanitarne akcije te edukaciju djece. Izrazila je želju za nastavkom projekata, ukoliko se nastavi povoljna epidemiološka situacija.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić naglasio je da se prati razvoj epidemiološke situacije u školama te kako je trenutno povoljnije razdoblje u smislu broja zaraženih učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja. S obzirom na te podatke, donesene su odluke o ublažavanju epidemioloških mjera te je ukinuto samotestiranje učenika.

Što se tiče situacije vezane uz raseljene osobe s područja Ukrajine, kazao je kako se na području županije trenutno nalaze 124 osobe, od čega 54 djece. Troje djece uključeno je u pohađanje nastave u Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici, a u narednom razdoblju planirana su dodatna uključenja djece na đurđevačkom području.

Župan Darko Koren ravnateljima je zahvalio na dosadašnjoj suradnji i podršci te je naglasio kako je važno djeci s područja Ukrajine koja stignu u našu županiju omogućiti uključivanje u odgojno-obrazovni sustav, u čemu Županija ima svoju ulogu. Sudionici sastanka složili su se kako je djeci potrebno pristupiti s razumijevanjem i tolerancijom te učiniti sve kako bi se osjećali dobrodošlo i prilagodili se uvjetima našeg obrazovnog sustava.

Izvor: kckzz.hr

Nakon sastanka, župan i suradnici održali su tradicionalni prijam u prostorima Obrtničke škole Koprivnica za ravnatelje svih osnovnih i srednjih škola s područja županije. Izrazio je zadovoljstvo što je suradnja između škola i Županije svih ovih godina iznimno konstruktivna po svim pitanjima.

Župan je spomenuo brojne investicije koje su u tijeku, primjerice gradnju pet školskih dvorana u općinama koje će omogućiti ne samo sportske aktivnosti nego i društvene sadržaje u lokalnih zajednicama te projekt županijskog Centra kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu koji će donijeti revitalizaciju strukovnog obrazovanja što se tiče prostora, opreme, ljudskih kadrova i kurikuluma.

– Cilj nam je unaprijediti naš obrazovni sustav na korist i zadovoljstvo učenika, nastavnika, vas ravnatelja, ali i cijele lokalne zajednice te društva koje će prosperirati na temelju ulaganja u znanje. Vjerujem da će naša suradnja i nadalje biti na visokoj razini i da ćemo zajedno realizirati nove važne projekte – istaknuo je župan.

Po završetku prijama, krenulo se u obilazak novoizgrađenih prostora u sklopu županijskog Centra kompetentnosti u koprivničkoj Obrtničkoj školi, gdje je voditelj projekta i županijski pročelnik Darko Masnec prezentirao projektne aktivnosti i značaj projekta.

Slušaj uživo
zatvori