Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Napreduju opsežni radovi na sustavu odvodnje vrijedni 53 milijuna kuna, Jakšić: Stvaramo uvjete za kvalitetniji život

Traju radovi na novoj kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži u Hlebinama i Sigecu u sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica.

Radove na sustavu odvodnje u naselju Hlebine jučer su obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

– Trenutno se radi na izgradnji gravitacijskog cjevovoda. Ugovorena vrijednost građevinskih radova s izvođačem Radnik za sustav odvodnje naselja Hlebine i Sigetec iznosi nešto više od 53 milijuna kuna. Ovim projektom zajedno stvaramo uvjete za kvalitetniji život u našim općinama – kazao je pritom gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjetimo, Aglomeracija uključuje izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje i vodoopskrbe i to u gradu Koprivnici te okolnim naseljima Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine. Što se konkretno tiče radova u Hlebinama i Sigecu, tamo je planirana izgradnja ukupno 27.881 metara kanalizacijske mreže i osam crpnih stanica.

– U tijeku su radovi u naseljima Hlebine i Sigetec. U Hlebinama na trasi rade tri ekipe te je izgrađeno već 9,5 kilometara kanalizacije u Hlebinama i 3,5 kilometra u Sigecu. Radovi dosta dobro napreduju tako da ovdje očekujemo završetak radova do kraja ožujka sljedeće godine. Tlačni cjevovodi od Peteranca do Sigeca i od Sigeca do Hlebina su zatrpani te je ova cjelina u potpunosti funkcionalno gotova. Mogućnost priključenja očekujemo do proljeća iduće godine – objasnio je direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

Dodajmo da su radove također obišli zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnik Zdravko Punčikar i inženjerka za provedbu investicija na općinama Marina Rođak.

zatvori