Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Mnoštvo aktivnosti i angažman članova DVD-a Starigrad potvrdili status jednog od najaktivnijih društava Koprivnice

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad u subotu su održali svoju redovnu godišnju skupštinu.

– Tom prilikom u društvo je stiglo mnogo pohvala za vrijedan rad te priznanje stručne vatrogasne, ali i lokalne zajednice potvrdivši tako činjenicu da je DVD Starigrad i dalje jedan od nositelja dobrovoljnog vatrogastva u Koprivnici, ali i šire – rekla je Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Hrvoje Blažeković, zapovjednik DVD-a, ujedno i zapovjednik VZG-a Koprivnica, u izvješću zapovjedništva naglasio je kako su starogradski dobrovoljci i tijekom cijele godine bili aktivni, od potresom pogođenog područja, preko uklanjanja dimnjaka na čak 22 intervencije pa sve do redovnih dislokacija na Brijunima.

– Osim toga, odradili su preventivne ophodnje u žetvenoj sezoni, donirali opremu potrebitim DVD-ima te s 40 dobrovoljaca sudjelovali na 30 akcija cijepljenja stanovništva. Lani su sudjelovali i u vatrogasnoj vježbi Reka 2021., a ukupan angažman rezultirao je s više od 2.000 sati rada članova – rekao je Blažeković i na dobroj suradnji zahvalio Slavku Tucakoviću, glavnom vatrogasnom zapovjedniku, gradonačelniku Mišelu Jakšiću te VZG-u Koprivnica na čelu s predsjednikom Ivanom Golubićem.

Istaknuo je i veliku ulogu Željka Cvrtile, predsjednika DVD-a Starigrad, koji svojim iskustvom i znanjem, ali i odnosom sa svakim članom uvelike doprinosi angažmanu društva kao cjeline.

Tajnica društva Snježana Veličan predstavila je plan rada za ovu godinu koji uključuje ulaganje u opremu, spremište te osposobljavanje članova, a kao i svih godina do sada, surađivati s lokalnom zajednicom te raditi na promociji vatrogastva i protupožarne zaštite u Starigradu te na razini gradske i županijske vatrogasne zajednice.

Spomenimo da su sva izvješća i planovi jednoglasno prihvaćeni, a u društvo je primljen i novi član, velečasni Ivica Puškadija, župnik Župe sv. Majke Terezije Starigrad koji je već ranije postao vatrogascem.

Za 10 godina rada u vatrogastvu priznanje je primio Josip Šepl, a za 20 godina Ilija Cikač. Potvrdu o osposobljenosti primili su i Alan Cvrtila (vatrogasac) te Krešimir Belčić, Karlo Mioč, Ines Štefanić i Helena Jakopiček-Sarafimovski (vatrogasni časnik I. klase). DVD Starigrad i član Đino Cikač dobili su i priznanja za poseban doprinos i pomoć u sanaciji posljedica potresa koja su im dodijelili Grad Petrinja, JVP Petrinja i VZG Petrinja.

Od gostiju, pohvale za rad uputio je Golubić koji je istaknuo kako su vatrogasci opet na usluzi u ulozi s kojom se do sada uglavnom nisu susretali, a to je pomoć raseljenim obiteljima iz Ukrajine, a punu podršku dao je i Tucaković, dok je Jakšić istaknuo važnost ovog društva za sustav gradske civilne zaštite te zahvalio predsjedniku Cvrtili na predanom i kvalitetnom radu i u dobrovoljnom i profesionalnom vatrogastvu.

zatvori