Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Minimalna pobjeda Dinama protiv Slaven Belupa pred ispunjenim koprivničkim stadionom

Nogometaši Slaven Belupa u 28. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige doživjeli minimalan poraz od Dinama. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, pred 3.000 ljudi, rezultat je bio 0:1.

Kako su poručili iz koprivničkog kluba, trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Kocijana, Zirduma i Zvonareka, dok je zbog kartona izostao Bosec.

– Prvu situaciju vrijednu spomena danas smo vidjeli u devetoj minuti kada je Petković postigao pogodak za Dinamo, no isti je poništen zbog zaleđa. U 20. minuti ponovno slična situacija, ali ovog puta je Oršić ‘za dlaku’ izbjegao zaleđe i postigao pogodak za 0:1. Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kojem su gosti iskoristili jednu svoju priliku Dinamo je na poluvrijeme otišao s minimalnom prednošću – izvijestili iz kluba.

Dodaju da smo u nastavku susreta, već nakon uvodnih osam minuta, mogli vidjeti po jednu šansu na svakoj strani. Oršićev pokušaj iz slobodnog udarca otišao je pored grede, a Zapatin iskosa s desne strane preko grede. U 71. minuti Menalo je glavom sa sedam metara pucao pokraj vrata Slaven Belupa.

Farmaceutima slijedi reprezentativna stanka u kojoj će odigrati tri prijateljske utakmice. U srijedu s Graničarom u Legradu, u petak s BSK-om u Molvama i u srijedu, 23. ožujka, protiv Tehničara u Cvetkovcu.


12. ožujka 2022. – 27. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – GNK Dinamo 0:1 (0:1)

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić, (od 26. Krstanović) Paracki, Soldo – Kvržić (od 84. Bogojević), Caimacov, Marina (od 84. Mlinarić), Brković (od od 69. Liklin), Goda – Hoxha (od 69. Laušić), Zapata. Trener: Zoran Zekić.

GNK DINAMO: Livaković – Teophil, Šutalo, Franjić – Ristovski, Mišić, Gojak (od 61. Ademi), Petković (od 90. Baturina), Špikić (od 70. Menalo) – Andrić (od 61. Tolić), Oršić (od 90. Baturina). Trener: Željko Kopić.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Goran Perica (Šibenik), Jakov Titlić (Potravlje)

VAR: Dario Kulušić (Šibenik), Borut Križarić (Čakovec)

Strijelci: 0:1 Oršić 20′

Žuti karton: Laušić 9′, Marina 32′, Goda 76′ (Slaven Belupo); Menalo 83′ (Dinamo)

zatvori