Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Koprivnica zažutjela u znak borbe protiv raka dojke, Zetović: Narcisa je cvijet koji budi nadu u nešto novo i bolje

Gradska tržnica i prostor oko nje danas su zažutjeli u znak borbe protiv raka dojke.

Naime, prve subote u proljeću tradicionalno se obilježava Dan narcisa. Upravo proljeće obilježava nadu za žene koje boluju od ove vrste raka, rekla je Dravi.info Željka Zetović, predsjednica koprivničke Udruge žena s bolestima dojke “Nada”.

– Narcisa je cvijet koji cvjeta u proljeće i budi nadu u nešto novo i bolje. Našom akcijom ove godine želimo pobuditi nadu ženama oboljelih od raka dojke, kao i osvijestiti žene o važnosti preventivnih pregleda jer je karcinom dojke izlječiv ako je dijagnosticiran na vrijeme – objasnila je Zetović.

Današnjom javno-zdravstvenom kampanjom želi se skrenuti pozornost javnosti na važnost edukacije i prevencije te ranog otkrivanja raka dojke, zbog čega se sugrađanima daje edukativni materijal kojeg je vrlo važno pročitati, dodaje Zetović.

– Cilj naših akcija je otkrivanje raka dojke u početnom stadiju, zatim dugoročno smanjenje smrtnosti od raka dojke i stvaranje navika preventivnih pregleda – kazala je.

Dodajmo da su članice Udruge Nada danas prikupljale dobrovoljne priloge koji će biti iskorišteni za potrebe rada udruge te za kupnju potrebne opreme ili aparata u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek.

zatvori