Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Konstituirano je Kulturno vijeće Koprivničko-križevačke županije

Konstituirano je Kulturno vijeće Koprivničko-križevačke županije.

Iz Službe ureda župana poručili su da je predsjednica Vesna Peršić Kovač dok su u vijeće imenovani Nikola Cik, Ivanka Ferenčić Martinčić, Danijela Petrić i Martina Zdilar Sertić.

Predsjednica Peršić Kovač zahvalila je na povjerenju te dodala kako ih čeka odgovorna i kreativna zadaća.

Spomenimo da je Kulturno vijeće savjetodavno tijelo za obavljanje stručnih poslova iz područja kulture i umjetnosti, a osnovano je za sva područja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njeno provođenje, a posebno za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Županije.

Dodajmo da je konstituirajućoj sjednici prisustvovao i župan Darko Koren koji je čestitao predsjednici i članovima Kulturnog vijeća, dodavši kako su svojom stručnošću i kompetentnošću te dugogodišnjim iskustvom u području kulture zasigurno zavrijedili ove pozicije.

Također je naglasio važnost suradnje Kulturnog vijeća, kao savjetodavnog tijela, sa Županijom i to prvenstveno na očuvanju kulturnih vrijednosti i razvoju kulture naše županije. Na kraju im je zaželio mnogo uspjeha u radu, na dobrobit svih onih koji djeluju u kulturi, ali i na korist cijele zajednice u kojoj kultura zauzima istaknuto mjesto.

zatvori