Subota, 18. svibnja 2024.

Budući prvašići učili o pješačkim prijelazima i prometnim znakovima pa sigurno prošetali gradom

Policijska uprava koprivničko-križevačka je u sklopu preventivne akcije “Djeca, prijatelji u prometu” koja se provodi u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica educirala 100-tinjak budućih prvašića.

Iz policije su poručili kako su tijekom edukacije naši mali prijatelji naučili kako sigurno prijeći pješački prijelaz, zašto koristiti sigurnosni pojas tijekom vožnje u vozilima, zaštitnu kacigu prilikom vožnje biciklom, značenje pojedinih prometnih znakova i slično.

– Osim edukacije, u objektima dječjih vrtića u Ulici Ante Starčevića, Svilarskoj i Opatičkoj ulici proveden je i praktični dio edukacije – šetnja pješačkim stazama ulicama grada, prijelaz preko pješačkih prijelaza i na semaforiziranim raskrižjima – objasnili su i dodali kako se edukacije budućih prvašića u preostalim vrtićima na području Koprivnice i općina nastavljaju tijekom svibnja.

– Ovom prilikom pozivamo roditelje da tijekom predstojećeg razdoblja iskoriste povoljne vremenske uvjete, prošeću sa svojim budućim školarcima i za njih pronađu najsigurniji put od kuće do škole koji ne mora uvijek biti i najkraći – zaključili su u policiji.

Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
zatvori