Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Brković, Laušić i Zvonarek pozvani u reprezentaciju Hrvatske

Tri mlada Farmaceuta pozvana su u reprezentaciju Hrvatske.

Kako poručuju iz kluba, Arijan Brković i Marin Laušić dobili su pozive izbornika Ognjena Vukojevića u U-20 reprezentaciju Hrvatske koja će od 20. do 30. ožujka sudjelovati na Međunarodnom prijateljskom turniru “Dubai Cup”, dok je 16-godišnji veznjak Lovro Zvonarek pozvan u U-19 reprezentaciju Hrvatske koja će krajem ožujka igrati tri susreta elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Slovačkoj.

– Ponosan sam što ću ponovno nositi dres Hrvatske. Čekaju nas tri izuzetno teška susreta protiv jakih protivnika, ali moramo učiniti sve da osvojimo prvo mjesto u skupini i izborimo nastup na Euru. Što se mene tiče, ozljeda je u završnoj fazi rehabilitacije i dat ću sve od sebe da na najbolji mogući način u ‘kockastom dresu’ prezentiram i sebe i Slaven Belupo – rekao je Zvonarek.

U sastavu Hrvatske Zvonarek će 23. ožujka odmjeriti snage s Islandom, tri dana kasnije igrat će protiv Rumunjske, a 29. ožujka protiv Gruzije.

Suigrači Brković i Laušić će u sastavu Hrvatske snage odmjeriti protiv Japana 23. ožujka i Vijetnama 26. ožujka, a na turniru sudjeluju i reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Saudijske Arabije, Uzbekistana, Tajlanda, Katara i Iraka.

Spomenimo kako će se Brković i Laušić priključiti svojim kolegama iz reprezentacije u nedjelju u Velikoj Gorici, dok će Zvonarek početi 20. ožujka.

zatvori