Petak, 26. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] DERBI U LUDBREGU Radotović: Idemo po pobjedu; Kovačić: Zanimaju nas tri boda i iskupljenje domaćoj publici

Ovog vikenda na rasporedu je drugo proljetno, odnosno 16. po redu kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Opet nas očekuje šest zanimljivih susreta, a nama se ističu tri. U Ludbregu će gostovati Koprivnica, nekoliko godina ova dva protivnika igrala su zanimljive susrete. Trenutno su sedma i 10. ekipa prvenstva, razlika je pet bodova.

Susret su nam najavili vratar ludbreških Plavih bluza Edi Kovačić i kapetan Zelenih Marko Radotović.

– Očekujem čvrstu utakmicu u kojoj će domaćin tražiti bodove s obzirom na to da je proljetni dio prvenstva otvorio porazom, ali mi kao i svaku utakmicu idemo po pobjedu i jedino što očekujem su tri boda. S obzirom na novog trenera i novi stil igre, trebat će nam još neki period za prilagodbu i uigravanje, ali mislim da smo na dobrom putu te očekujem da ćemo do kraja polusezone biti u sredini što nam je i cilj – poručio je Radotović.

Kovačić je pak istaknuo kako je poraz protiv Virovitice bio samo loš dan, počevši od njega pa do suigrača.

– Loše smo odigrali i nismo bili na razini, domaćin je bio rastrčan i agresivan te je zasluženo pobijedio. Zaboravljamo to, okrećemo se novoj utakmici protiv Koprivnice. Dobro smo ih proučili, znamo koje su im bolje, a koje lošije strane. Igramo na domaćem terenu i jedino što nas zanima su tri boda i iskupljenje domaćoj publici za kiks u Virovitici – kazao je.

Spomenimo da će Koprivnica biti bez kartoniranog veznjaka Luke Harambaše, dok bi Ludbrežani trebali biti kompletni, upitan je jedino Sambolec.

Preostala dva predstavnika naše županije ovog vikenda imaju teška gostovanja pred sobom. Križevački Radnik nakon domaćeg poraza od Mladosti sada će u Orahovicu kod Papuka. Šesti Papuk na otvaranju je slavio kod Virovaca s 0:1.

Podravac će na još teže gostovanje – u Čakovec kod Međimurja. Nisu ni međimurski Rossoneri bolje počeli od svojih protivnika. Oni su izgubili u Bjelovaru s 3:1, a sada će tražiti iskupljenje pred svojim navijačima. Podravac će na gostovanje bez Furmeka, Šanteka i Šokeca.

Mladost u Ždralovima na svom brdu dočekuje Virovitičane te je veliki favorit. Goste ne treba otpisati, u prošlome kolu su svladali Podravinu te su puni samopouzdanja.

Varteks će na Slobodi dočekati Rudar iz Murskog Središća. Najzvučniji susret igrat će se u Svetom Martinu na Muri gdje domaćin Polet dočekuje pojačani Bjelovar.


Raspored igranja 16. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori