Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Susret Prugovca i Prekodravca, bregovska Mladost traži pobjedu

Pred nama je 17. kolo Druge županijske nogometne lige.

Prvoplasirana bregovska Mladost ovog proljeća muku muči s (ne)očekivanim rezultatima – prvo je na domaćem terenu s 1:2 izgubila od Omladinca, iskupila se potom pobjedom protiv Čvrsteca, dok je u zadnjem kolu također kod kuće remizirala s Goškom, bilo je 1:1. Ovog će vikenda dočekati Hrvatski bojovnik te je jedino što se treba očekivati pobjeda.

Četvrtoplasirani Starigrad nakon poraza 1:3 od Omladinca putuje k osmoplasiranom Čvrstecu, i to s novim trenerom koji u trenutku pisanja ovog teksta još nije službeno predstavljen. Kao što je poznato, dosadašnji trener Starigrada Marijo Dodik trenirat će ekipu Koprivnice nakon što je Vjekoslav Vučeta otišao s te pozicije zbog lošeg starta.

>> Vučeta je bivši, Nogometni klub Koprivnica ima novog trenera

Herešin će biti mjesto susreta Omladinca i Mičetinca. Omladinac na krilima pobjede želi nastaviti dobar niz, a zasigurno očekuje kako mu devetoplasirani gosti neće stvarati prevelike probleme.

Sokol će pak sletjeti u Kunovec gdje će “udomaćiti” Fugaplast. Fugaplast je trenutno na začelju tablice sa svega šest osvojenih bodova, a i u proljetnom dijelu prvenstva piše poraze – prvo od Rudara, zatim od Podravca, a onda i od Prugovca.

Baš će Prugovac ugostiti Prekodravac i bit će to napeti susret drugoplasirane i trećeplasirane ekipe. Razlika na prvenstvenoj tablici je tek jedan bod uz minimalnu gol razliku – drugi Prekodravac broji 30 bodova uz gol razliku od +14, dok je treći Prugovac dosad prikupio 29 bodova uz gol razliku +15. Tik iza nalaze se Starigrad i Omladinac također s po 29 bodova, a bit će stoga zanimljivo vidjeti kako će vrh prvenstvene tablice izgledati nakon ovog kola.

Spomenimo da će Gošk ugostiti Gornju Rijeku i bit će to susret 10. i 13. ekipe, dok će se u Torčecu susresti Podravec i Rudar.

Sve utakmice kola igraju se u nedjelju u 16 sati, jedino će Sokol i Fugaplast na travnjak u Kunovcu istrčati u subotu u 16 sati.


Raspored igranja 17. kola Druge županijske nogometne lige:

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori