Subota, 25. svibnja 2024.

Župani Koren i Marušić na sastanku razgovarali o javnom linijskom prijevozu i suradnji

Sastali su se koprivničko-križevački župan Darko Koren i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

Iz Službe ureda župana objasnili su kako su župani sa suradnicima u Županijskoj upravi održali sastanak o nekoliko tema iz djelokruga rada županijskih uprava, a ključna tema bila je uspostava javnog linijskog prijevoza.

– Koren je delegaciji Bjelovarsko-bilogorske županije koju su uz Marušića činile i zamjenica Marija Jungić, pročelnica za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti Martina Posavac Ćurić i pročelnica kabineta župana Mirjana Posavac, uvodno predstavio investicije i projekte koji se trenutno odvijaju u Koprivničko-križevačkoj županiji te naglasio izvrsnu suradnju i dobre prijateljske odnose dviju županija – istaknuli su.

Kvalitetnu i prijateljsku suradnju spomenuo je i Marušić koji je kazao kako će Bjelovarsko-bilogorska županija koristiti iskustva i savjete naše Županije na različitim poljima.

– Delegaciji je potom pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek predstavila investicije i aktivnosti u obrazovnom sektoru, a pojašnjeni su i koraci u pripremi uspostave javnog linijskog prijevoza o čemu je prisutne pobliže informirao pročelnik za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac – dodali su.

Spomenimo da je naša Županija provela analizu autobusnih linija pri čemu je od predviđenih 80 linija njih šest planirano za međužupanijsko povezivanje s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

– Sudionici sastanka su se složili kako je vrlo važno realizirati adekvatnu i funkcionalnu mrežu javno linijskog autobusnog prijevoza, posebice u dijelu koji se odnosi na prijevoz učenika, radnika i umirovljenika te osigurati dobru povezanost ruralnih krajeva – zaključili su u Službi ureda župana.

Dodajmo da su sastanku prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnik Upravnog odbora za proračun, financije i javnu nabavu Darko Masnec.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori