Subota, 18. svibnja 2024.

Župan Koren ugostio predstavnike vjerskih zajednica

Koprivničko-križevački župan Darko Koren je, zajedno sa svojim zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, ugostio pripadnike vjerskih zajednica s područja županije.

Kako javljaju iz Službe ureda župana, jučerašnjem događaju prisustvovali su dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček, izaslanik dekana Cirkvenskog dekanata vlč. Franjo Faltak, predstavnik Pravoslavne crkve paroh koprivnički jerej Radovan Dimitrić, predstavnik Grkokatoličke crkve župnik katedrale Presvete Trojice u Križevcima Mihajlo Simunović, predstavnica Evangeličke crkve župnica Crkvene općine Legrad Davorka Horvat i predstavnik Adventističke crkve pastor Neven Relić.Koren je najprije zahvalio na odličnoj sinergiji, a istaknuo je i važnost duhovne stabilnosti koja je neizbježna kako bi se prebrodila ova teška vremena.

– Hvala vam na doprinosu i angažmanu, riječima podrške i nade, koje ste iskazali u vašim crkvenim zajednicama hrabreći nas sve zajedno u ovom vremenu koje je vrlo teško i izazovno. Svatko od nas u svojoj ulozi nastoji doprinijeti da nam društvo bude još bolje, tomu težimo svakoga dana, možda koristimo drugačije alate, ali imamo isti zajednički cilj. Županija kroz proračun i programe već godinama u skladu s mogućnostima pomaže u materijalnom smislu i na taj način se i simbolički želi odužiti za ono što dajete ljudima u vjerskom, duhovnom smislu. Vjerujem kako će naš prijateljski odnos i dalje biti na ovako visokoj razini – izjavio je Koren.

Tom prilikom dekani susjednih biskupija istaknuli su značaj zajedništva i ekumenizma te važnost vjere, ljubavi i dobrote. Uz njih, zahvalu su uputili i predstavnici grkokatoličke, pravoslavne, evangelističke i adventističke crkve koji su pažnju skrenuli na poštivanje osnovnih ljudskih vrijednosti kao i na život uz Isusa Krista.

Dodajmo i da se predstavnicima crkvenih zajednica obratio i predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak koji im je zahvalio na odličnoj suradnji i doprinosu zajednici.

zatvori