Četvrtak, 3. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji ponovno biciklist, u subotu uvečer napuhao čak 2,54 promila

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda na podravsko-prigorskim cestama zabilježili osam prometnih nesreća i sankcionirali 237 prometnih prekršaja.

Kako govore u policiji, najčešća okolnost dešavanja nesreća bila je neprilagođena brzina, dok se najviše sankcioniranih prekršaja odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja. Spominju i kako su tijekom nadzora dva vozača bila smještana u u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan bio uhićen.

>> Mladi vozač (20) završio na sudu, policija mu pobrojala sedam prekršaja

– Najveća brzina kretanja utvrđena je u nedjelju u 18:31 u Kenđelovcu kada je vozač vozio osobni automobil brzinom od 131 kilometar na sat, iako je ona na rečenoj dionici DC 28 ograničena na 70 – dodaju u policiji.

Kada je riječ o najvećoj koncentraciji alkohola, vikend rekorder je 40-godišnjak koji je u subotu u 17:20 u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu nedaleko Koprivnice s 2,54 promila vozio bicikl.

– Ističemo i 58-godišnjaka koji je u subotu u 21:25 u Ulici Miklinovec u Koprivnici vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,26 promila pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom – naglašavaju.

>> Vozio s 2,26 promila, skrivio prometnu pa završio na triježnjenju u policiji

Tijekom vikenda je izvršen nadzor 65 mladih vozača koji su počinili 18 prometnih prekršaja od čega pet zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Slušaj uživo
zatvori