Petak, 4. listopada 2024.

VIKEND NADZOR Policija sankcionirala 218 prekršaja, najveći problem ponovno brzina

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke na podravsko-prigorskim prometnicama tijekom proteklog su vikenda zabilježili pet prometnih nesreća i sankcionirali 218 prometnih prekršaja.

Kako govore u policiji, u dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe, a najčešći uzrok dešavanja su neprilagođena brzina i nepropisno uključivanje u promet. Kada je pak riječ o prometnim prekršajima, najviše njih odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća brzina kretanja utvrđena je u nedjelju u 16:55 u Bojnikovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 127 kilometara na sat, iako je ona na rečenom mjestu ograničena na 50 – nastavljaju u policiji.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 21:50 u Ulici Grabrovec u Svetom Petru Čvrstecu kod 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,29 promila vozio osobni automobil.

– Izvršen je nadzor 47 mladih vozača koji su napravili 13 prometnih prekršaja, od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori