Srijeda, 8. svibnja 2024.

VIDEO Rodeo predstavlja posljednji dio trilogije o maski iz ‘Imperatora’ – ‘Eugene’

Uzdanica domaćeg indie rocka, bend Rodeo koji čine Romana Pavliša, Dejan Halusek, Marko Kuhar, Luka Osrečak i Hrvoje Štefanić, predstavlja četvrti singl “Eugene” i njemu pripadajući videospot, u kojem gostuje vokalist Patrik Lovrek.

Pjesma je smještena usred sinematične priče o dvije suprotnosti koje se sukobljavaju i upotpunjena bogatom simbolikom spota te nas stavlja na korak do njihovog debi albuma.

Novi singl donosi posljednji dio trilogije o maski koja je pokrenula radnju u “Imperatoru” i oslobodila sanjare u “No cigar”. Sukob nevinog i neiskvarenog s ukaljanim i mračnim vjerodostojno se ocrtava kroz Romanin meki i Patrikov dominantni vokal.

“Eugene” se poigrava elementima amerikane, shoegazea i dream popa kroz prizmu indie rocka, neočekivano ostavljajući suosjećanje za svaku borbu koja se ikad odigrala unutar nas samih.

– Eugene, kojeg glumi gostujući vokalist Patrik Lovrek, u spotu je predstavljen usred svog destruktivnog pohoda, a u tome mu se suprotstavlja Romana Pavliša, RO. Svako stablo veće od uobičajenog njemu postaje prijetnja, a prijetnju se siječe u korijenu. Ona se ruši kako ne bi postala prevelika za oštricu njegove sjekire. Njegov strah je destruktivan, poguban za zbroj i opasan za njegov pohod – objašnjava RODEO.

Spomenimo da je singl snimio Dražen Gavrilović, mix je odradio Marin Hraščanec, a master potpisuje Pavle Miholjević. Videospot je djelo Dinka Šimca, Melanie Krog pomogla je prilikom snimanja i rasvjete, a scenarij su osmislili Dinko Šimac i bend.

Foto: Dinko Šimac
Foto: Dinko Šimac
zatvori