Četvrtak, 3. listopada 2024.

SUBOTA NA PROMETNICAMA Obje nesreće skrivili vozači pod utjecajem alkohola

Dvije su se prometne nesreće tijekom jučerašnjeg dana dogodile na podravsko-prigorskim prometnicama, a oba su vozača za volanom bila pod utjecajem alkohola.

Prva se nesreća dogodila oko 10:40 kada je 29-godišnji vozač teretnog automobila Kia zagrebačke registarske oznake nepropisno pretjecao automobil na cesti Ferežani – Fodrovec u Općini Sveti Petar Orehovec. Bio je pod utjecajem alkohola od 0,79 promila.

– Prilikom nepropisnog pretjecanja nepoznatog vozila, vozilom je udario u bočnu stranu osobnog automobila Golf križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnji vozač, a koji je u tom trenutku pretjecao teretni automobil Kia. Nakon sudara teretni automobil Kia je sletio van kolnika u desni putni jarak – izvijestili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da će protiv vozača koji je prouzročio nesreću biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga se nesreća dogodila oko 17:10 kada je 25-godišnji vozač Alfe austrijskih registarskih oznaka prešao na suprotnu stranu ceste u Vukovcu, naselju koje je također u sastavu Općine Sveti Petar Orehovec.

– Uslijed neprilagođene brzine vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil Golf križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 34-godišnja vozačica – poručili su iz policije.

U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Slušaj uživo
zatvori