Subota, 27. travnja 2024.

Putopisno predavanje Snježane Tišljarić i predstavljanje humanitarnog rada Marijane Janeković izazvalo veliki interes

Brojna publika uživala je prošlu srijedu u putopisnom predavanju Snježane Tišljarić “Afrika u srcu: misionarski put s Udrugom Zdenac” i predstavljanju humanitarnog rada frizerke Marijane Janeković.

Dijana Sabolović Krajina iz koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović istaknula je da je riječ o dvije vrsne i nagrađivane stručnjakinje u svojem primarnom poslu – Tišljarić u vrtićkom i predškolskom odgoju u ustanovama na koprivničkom području te kao spisateljica, a Janeković kao obrtnica – frizerka i osoba s brojnim stvaralačkim talentima i hobijima, a ono što povezuje ove dvije Koprivničanke je nesebični humanitarni rad.

Tišljarić je u svom predavanju naglasak stavila na načine misionarskog rada i funkcioniranje škola i dječjih vrtića koje je u okviru svoje misije posjetila u Tanzaniji, a Janeković je dala kratki pregled svog načina pružanja pomoći potrebitoj djeci u Hrvatskoj i inozemstvu, tražeći putem društvenih mreža udruge i zaklade koje im pomažu.

Sabolović Krajina istaknula je da je najljepšu posvetu radu Marijane Janeković na kraju programa dao njen unuk koji je pročitao sastavak napisan za natjecanje u literarnom stvaralaštvu Lidrano o bakinom humanitarnom radu kao najvećem uzoru u njegovom dječjem životu.

Iz knjižnice poručuju kako se putopisno predavanje održalo u okviru knjižničnog programa “Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel” kojem je cilj povezivanje priča zanimljivih predavača s kratkim informacijama o građi koprivničke knjižnice o određenim temama za daljnje proširivanje znanja zainteresiranih.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori