Nedjelja, 5. svibnja 2024.

PRAZNICI U MAKERSPACEU Školarci uče o programiranju, 3D printanju, izrađuju eko robote…

Školarci su na praznicima, a kako im ne bi bilo dosadno, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović ovaj tjedan održava se kreativna radionica za djecu pod nazivom “Praznici u Makerspaceu”.

– Radionica će se provoditi svakoga dana od ponedjeljka do petka od 13 do 15 sati, a namijenjena je djeci nižih razreda osnovne škole. Ponedjeljak je predviđen za kodiranje i programiranje, a utorak za računalo i sve što se nalazi u njemu. Djeca će u srijedu izrađivati eko robote od otpornih materijala, dok će u četvrtak naučiti nešto više o 3D printanju. Posljednji dan ove radionice rezerviran je za izradu stop motion animacije – objašnjava viša knjižničarka Maja Krulić Gačan.

Osim programa “Praznici u Makerspaceu” koji su namijenjeni djeci, u knjižnici je pripremljen i zanimljiv program za odrasle.

– Imamo Čitateljski klub za odrasle, koji okuplja sve one koji vole čitati i razgovarati o pročitanom. Čitateljski klub sastaje se zadnjeg utorka u mjesecu, a na ovotjednom susretu razgovarat će se o knjizi “Mjesto” autorice Annie Ernaux – napomenula je Krulić Gačan.

Spomenimo da su prijave na program za djecu moguće putem telefonskog broja 622-363, putem e-maila ili osobno na Dječjem odjelu.

zatvori