Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Podravku čeka još jedan europski duel, Turk: Ne mogu reći da očekujemo bodove, ali moramo ostaviti srce na terenu

Ispred rukometašica Podravka Vegete novi je izazov u sklopu Lige prvakinja. U nedjelju od 16 sati igrat će gostujuću utakmicu 12. kola protiv rumunjskog Bukurešta.

Nakon poraza od njemačke Borussije, francuskog Bresta i danskog Esbjerga, na red dolazi ogled s još jednom jakom ekipom. Unatoč tome, trener Goran Mrđen ne želi biti pesimističan.

– Svake godine želimo igrati Ligu prvakinja, a onda nam je pred kraj prvenstva muka. Objektivno se nalazimo tu gdje se nalazimo, no idemo radije uživati, zašto bi stalno plakali? Znamo u što smo došli i znamo da je teško. Iz svake utakmice želimo nešto naučiti i donijeti. Došli smo do toga da imamo dobra poluvremena, možda sad spojimo sve to u jedno – rekao je Mrđen.

Ana Turk, desno krilo Podravke, također je svjesna jačine rumunjske ekipe, no kaže da se, kao i uvijek, Podravkašice do samog kraja neće predati.

– Očekujem i od sebe i od svojih suigračica da damo sve od sebe, da pokažemo našu igru i da se držimo onako kako bismo trebale. Trebamo pokušati što duže parirati ekipi Bukurešta za čije igračice znamo da su kvalitetne. Ne mogu reći da očekujemo bodove, ali moramo dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu i vratiti se uzdignute glave – kazala je Turk.

Spremna za borbu je i lijeva krilna igračica Dijana Mugoša.

– Borit ćemo se svih 60 minuta, vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Čak i s ovakvim kadrom igračica nećemo ići tamo da se predamo i nećemo ići s bijelom zastavicom. Idemo se boriti i izvući najbolje od nas što možemo u tom trenutku – istaknula je Mugoša.

Dodajmo da će zbog ozljeda s terena izostati Buljan, Milošević, Kalaus, Popović, Karlovčan, Ilyna i Zadravec, no zato će priliku dobiti mlade i nove igračice.

zatvori