Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravkašice ovaj tjedan igraju dvije europske utakmice, Mrđen: Svatko ima svoju slabu točku, samo ju treba naći

Rukometašice Podravka Vegete nakon odgođenog 13. kola DELO EHF Lige prvakinja u ovom tjednu čekaju čak dva europska izazova.

Iz kluba su podsjetili kako je utakmica u Športsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo protiv Ferencvaroša zbog koronavirusa odgođena na srijedu u 17 sati, a shodno tome odgođen je planirani ogled osmine finala hrvatskog ženskog Kupa s Ženskim rukometnim klubom Split. Spomenimo da Podravkašice nakon utakmice u srijedu kreću put Podgorice gdje će u subotu u 18 sati zaigrati s crnogoroskom Budućnosti.

Tim je povodom održana i konferencija za medije na kojoj je trener Goran Mrđen istaknuo da će nastaviti poslagivati ekipu prema novonastalim okolnostima.

– Ovaj Ferencvaroš kako Liga prvakinja odmiče igra sve bolje u odnosu na onaj Ferencvaroš s početka natjecanja. Na kraju krajeva, u konkurenciji je da se bori za prva dva mjesta. Sigurno je da momčad dolazi maksimalno motivirana i spremna, popunjena je dobro više-manje na svakoj poziciji, rotira puno i većina članica je i dvije godine zajedno. Što se tiče Budućnosti, kad usporedite Budućnost i Podravku, ona je ostala ista od prvog kola, a kod nas se izmijenilo sve, od trenera pa nadalje. Inače, u Podgorici nikad nije lako igrati bez obzira jeste li favorit. Neće biti jednostavno, ali zašto mi ne bi tamo odigrali dobro – rekao je.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić

Odgovorio je i na pitanje o slabim točkama protivnika iz Mađarske.

– Svatko ima svoju slabu točku, samo ju treba naći. Kao što sam rekao – stvarno su dobri i kompletni, na kraju krajeva kao i 80 posto ekipa u Ligi prvakinja. Nekad ti neke ekipe odgovaraju više ili manje, a ako ćemo skupa istrčati za njima, onda možemo reći da imaju slabe točke – dodao je.

Također, osvrnuo se na nagađanja o potencijalnom odlasku.

>> Mrđen prokomentirao nagađanja o odlasku: Bilo bi čudno da nakon svega ne postoji takvo pitanje

Spomenimo da su konferenciji za medije prisustvovale igračice Sara Šenvald i Dejana Milosavljević koja je naglasila kako se momčad mora prilagoditi svakoj teškoj situaciji.

– Skupile smo se, neke cure osjećaju posljedice korone, ali brojčano nas je malo više i dat ćemo sve od sebe te se nadamo što boljim rezultatima. I jedna i druga utakmica će biti teške, ali ovu subotnju mogu izdvojiti kao malo važniju za nas jer jedina pobjeda koju imamo ove sezone je protiv Budućnosti – poručila je.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić

Nastavila je o vlastitoj motivaciji s obzirom na to da će u sljedećoj sezoni braniti boje drugog kluba, mađarskog Siofoka.

– Moja motivacija nije upitna jer svaki sportaš gleda da da sve od sebe i pobjeđuje. Motiva ima uvijek, gledam iz utakmice u utakmicu da bude što bolje – spomenula je.

>> ŠOKANTAN ODLAZAK Jedna od najboljih igračica napušta RK Podravka Vegetu

Nadolazeće utakmice prokomentirala je i Šenvald.

– Prvo nas čeka zadnja utakmica Lige prvakinja na domaćem terenu, želimo ostaviti dobar dojam. Ne znam koliko je realno najavljivati pobjedu, ali borbenost sigurno da. Što se tiče utakmice u subotu, čeka nas jedna mlada ekipa koja nedostatak kvalitete nadomješta borbenošću. Sad su igrale protiv Dortmunda, pobijedile u gostima i pokazale karakter – istaknula je.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić

Za kraj je rekla više o tome koliko joj znače nastupi u Ligi prvakinja, a ocijenila je i svoje napredovanje u klubu.

– Svakoj igračici je cilj u karijeri igrati na top nivou protiv top igračica tako da mi nastupi puno znače. Što se tiče mog napredovanja, ne znam koliko je na meni da to komentiram, ali mislim da uvijek postoji mjesta za veći napredak – zaključila je.

zatvori