Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravka Vegeta upisala prvenstvenu pobjedu protiv Sesveta

Rukometašice Podravka Vegete jučer su na domaćem terenu odigrale utakmicu 16. kola 1. HRL za žene protiv Sesveta i upisale još jednu prvenstvenu pobjedu 30:22.

Iz kluba poručuju da su svoju priliku do kraja susreta dobile sve igračice iz zapisnika, a po pet pogodaka zabile su Milosavljević, Šenvald i Turk, a slijedi ih Franušić s četiri. Tri Podravkine vratarke upisale su ukupno 13 obrana.

– Promašili smo nenormalno puno zicera, ne znam kada smo toliko promašili. Svaka čast golmanici Sesveta. Sigurno da smo tome i sami pridonijeli jer sigurno je da bi utakmica bitno drugačije izgledala. Ako tražimo nekakav razlog za to, ovo je nama šesta utakmica u 20-ak dana. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično obranu, primili smo sedam golova. Poslije tih puno utakmica smo više u šuterskoj ne-formi nego formi i to moramo popraviti. Idu sad neke u reprezentaciju i kad se ponovno okupimo moramo biti pravi – rekao je trener Goran Mrđen nakon utakmice.

Nakon male pauze zbog ozljede gležnja vratila se i Korina Karlovčan koja još osjeća bol, ali razveselio ju je povratak terenu.

– Vraćam se polako, još to nije to i osjetim posljedice, ali lijepo je ponovno osjetiti igru. Ako odem u reprezentaciju najprije je fokus na kvalifikacijama, a po povratku klupskim obavezama svi ćemo razmišljati samo o derbiju s Lokomotivom – rekla je Karlovčan.

Spomenimo da sad slijedi mala pauza u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza svih selekcija. Od ponedjeljka će na seniorsko okupljanje uoči kvalifikacija s Francuskom, Podravkine prvotimke, Franušić, Šenvald, Turk, Milosavljević i Karlovčan, a u slučaju naknadnog poziva izbornika na listi pričuva su Gudelj i Barišić.


ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Gledatelji: 50 Suci: Luka Šipoš i Marko Zeko. Delegat HRS-a: Bruno Androš.

PODRAVKA VEGETA-RK SESVETE  30:22 (14:7)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (7+1), Dumanska (3), Galinec(2); Turk 5, Karlovčan 2, Strugar 2, Gudelj 1, Milosavljević 5, Megerle 2, Mugoša 2, Franušić 4, Međurečan , Šenvald 5, Stelmakh 2, Barišić, Pavković . TRENER: Goran Mrđen.

RK SESVETE: Beličev, Zetović(13+2); Lujić 4, Tupek 4, Bešen 3, Grlić 1, Janković Miloš 1, Cvitanović 3, Krezo 3, Brkić, Gavrilović 3, Ćoraš, Jukić, Jurina, Hunjadi. TRENER: Davor Rokavec

zatvori