Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravka potpisala talentiranu 15-godišnju krilnu igračicu: Kada je stigao poziv od najvećeg hrvatskog kluba osjećala sam se predivno

Katja Vuković nova je igračica Podravka Vegete.

Iz kluba poručuju kako je riječ o talentiranoj 15-godišnjoj igračici, inače kadetskoj reprezentativki koja je prošlo ljeto osvojila peto mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u Crnoj Gori, a proglašena je i najboljim lijevim krilom prvenstva te tako ušla u najbolju sedmorku. S Podravkom je potpisala ugovor na pet godina, dodaju.

Upravo je trener Nenad Smiljanec, izbornik hrvatske ženske kadetske reprezentacije te voditelj i koordinator mlađih dobnih kategorija Podravke, u razgovoru za Sportske novosti pohvalio njezin igrački talent, prenose u koprivničkom klubu.

– Katjin izbor u najbolju sedmorku prvenstva nam je svima na čast. Ne smije se zaboraviti da je ona 2006. godište. Ona je dijete s izraženom sportskom inteligencijom, ima i pravu sportsku drskost i poletnost, jedan je od glavnih motora dizanja atmosfere i borbenosti u ekipi, dobri duh ove ekipe – rekao je.

U klubu ističu i kako na terenu, ali i u razgovoru ova krilna igračica pokazuje izrazitu zrelost i ozbiljnost čime je jako rano zaslužila i opravdala svoje mjesto u seniorskom ženskom rukometu.

– Rukomet je počela trenirati sa sedam godina u Ženskom rukometnom klubu Dugo Selo 55′ i to s generacijom koja je bila dvije godine starija jer nije bilo njezinog godišta. Kako je više sazrijevala tako se i približila seniorskoj ekipi. Sukladno tome rasla je i njezina minutaža u seniorskoj konkurenciji – objašnjavaju.

Sama Katja po potpisivanju ugovora istaknula je kako vjeruje da će s Podravkom još više napredovati.

– Posebno sam zahvalna treneru Nenadu Plašiću koji je vjerovao u mene i bio sa mnom od mojih početaka. Kada je stigao poziv od najvećeg hrvatskog kluba osjećala sam se predivno i počašćeno. Motivirana sam, želim još više napredovati i nadam se da ću to svojim radom i zalaganjem opravdati. Ovo je nova stepenica u mojoj karijeri i veselim se novim izazovima u novom klubu – zaključila je.

zatvori