Četvrtak, 3. listopada 2024.

Podignuta optužnica protiv mladića (25) koji je pijan BMW-om teško ozlijedio pješakinju i pobjegao

Podignuta je optužnica protiv 25-godišnjeg vozača koji je u rujnu prošle godine na otvorenom dijelu ceste između Koprivnice i Štaglinca naletio na pješakinju, tešku ju ozlijedio i pobjegao.

Optužnicu je nakon provedene istrage podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici  pred Općinskim sudom u Koprivnici.

>> Pijani mladić bez vozačke BMW-om naletio na djevojku, teško ju ozlijedio pa pobjegao

Podsjetimo, okrivljeni 25-godišnjak je 5. rujna oko 2:45 vozio osobni automobil BMW pod utjecajem alkohola s više od 1,6 promila alkohola u organizmu, uslijed čega uopće nije uočio 23-godišnju pješakinju koja se kretala desnom stranom ceste.

– Tereti ga se da ju je udario prednjim dijelom vozila i nanio joj osobito teške ozljede, odnosno prijelome kosti ruku i nogu, rebara i zdjelice te prijelom kosti glave. Okrivljeniku se stavlja na teret i da je, nakon prometne nesreće, bez zaustavljanja nastavio vožnju i udaljio se, a da nije pružio nikakvu pomoć ozlijeđenoj – stoji u priopćenju.

Sukladno Kaznenom zakonu mladiću zbog nanošenja osobito teških ozljeda drugoj osobi prijeti od jedne do osam godina zatvora, a zbog nepružanja pomoći osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, do tri godine zatvora.

Slušaj uživo
zatvori