Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Počinje objava javnih poziva Županije za potporu gospodarskih djelatnosti, jedinica lokalne samouprave i udruga

Javni pozivi Koprivničko-križevačke županije za potpore male vrijednosti za poduzetnike, fizičke i pravne osobe te obiteljska poljoprivredna gospodarstva bit će objavljivani od 1. do 30. ožujka.

Iz Službe ureda župana su poručili kako su sredstva potpore rezervirana temeljem županijskog proračuna, i to u iznosu od 5,5 milijuna kuna. Novac će korisnicima biti dodijeljen sukladno uvjetima iz 19 pojedinačnih javnih poziva, a za poslovne aktivnosti u 2022. godini. Pozivi će biti objavljeni na internetskoj stranici Županije i putem lokalnih tiskanih medija.

– Proračunom Županije rezervirana su i sredstva kapitalne pomoći za jedinice lokalne samouprave u ukupnom iznosu od šest milijuna kuna. Javni pozivi, zajedno s obrascem zahtjeva i popisom dokumentacije, bit će objavljivani od 1. do 30. ožujka na stranici Županije te elektronskom poštom dostavljeni svim jedinicama lokalne samouprave – dodali su u Službi ureda župana.

Nadalje, osigurana su i sredstva za donacije udrugama u iznosu 250.000 kuna za financiranje programa i projekata udruga za djelatnost gospodarstvo, poljoprivreda i ruralni razvoj u 2022. godini. Javni natječaj, zajedno s obrascem zahtjeva i popisom dokumentacije, bit će objavljen također od 1. do 30. ožujka na internetskoj stranici Županije.

– Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalne
djelatnosti i poljoprivredu – zaključili su.

Spomenimo da je potpuni popis javnih poziva dostupan ovdje.

zatvori