Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Oslabljena Podravka poražena u novom kolu Lige prvakinja, bolji ovog puta bio Bukurešt

Iza rukometašica Podravka Vegete novi je poraz u Ligi prvakinja. Na gostujućem je terenu ovog puta bolji bio rumunjski Bukurešt s 29:21.

Loše vijesti za koprivničku ekipu stigle su uoči same utakmice. Vratarka Yuliya Dumanska te vanjska igračica Tina Barišić bile su pozitivne na koronavirus zbog čega su izolirane od ostatka ekipe, a samim time nisu mogle nastupiti u današnjem europskom ogledu.

Za Podravku je tako branila samo Tucaković, a u oslabljenom sastavu bio je i ostatak ekipe. Naime, treneru Goranu Mrđenu zbog ozljeda na raspolaganju nisu bile Buljan, Milošević, Kalaus, Popović, Karlovčan, Ilyna i Zadravec.

– Veseli činjenica da je Antonia Tucaković svojim sjajnim obranama davala vjetar u leđa ekipi koja je u drugom poluvremenu jako dobro parirala Rumunjakama i da smo danas bez obzira na to što smo bili oslabljeni, igrali kao ekipa od prve do posljednje minute. Rezultat prvog poluvremena je bio 19:10 za Bukurešt, dok je drugo poluvrijeme završilo 11:10 za naše cure čime su pokazale da njihov timski duh ne nestaje iako su nekoliko sati prije ovog europskog ogleda pripremale novu taktiku sa svojim trenerima – izvijestili su iz RK Podravka Vegete.

Ekipa se vraća kući bez bodova, a sljedeća je utakmica na rasporedu već u subotu u Koprivnici protiv Ferencvaroša. Uoči tog susreta Podravkašice će u srijedu odraditi još jedno prvenstveno gostovanje. U 14. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene snage će odmjeriti sa Zrinskim iz Čakovca.

zatvori