Nedjelja, 29. rujna 2024.

Nazire se kraj radova na sigurnoj kući, projekt napreduje prema planu

Rekonstrukcija sigurne kuće odvija se prema planiranoj dinamici, a radovi bi trebali završiti do ljeta.

Zaključak je to sastanka projektnog tima projekta “Novi početak” kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci, Centra za socijalnu skrb Križevci i Regionalne razvojne agencije PORA-e Koprivničko-križevačke županije.

– Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima i nadolazećim aktivnostima u projektu, a predstavnici partnera prezentirali su detalje iz svog područja djelovanja. Kako krajem veljače završava peto izvještajno razdoblje, projektni tim ujedno je dogovorio detalje prikupljanja dokumentacije i pripreme nadolazećeg zahtjeva za nadoknadom sredstava – objasnili su u Službi ureda župana. Dodajmo da nakon završetka radova slijedi nabava namještaja i opremanje sigurne kuće.

Sigurna kuća trenutno funkcionira u unajmljenom prostoru, a kroz projekt se, uz najam, financiraju i troškovi režija, prehrane i higijenskih potrepština, kao i eventualni popratni troškovi stanovanja korisnika nakon izlaska iz skrbi. Za rad s korisnicima se putem projekta također sufinancira plaća socijalnog radnika, stručnog savjetnika i asistenta u skloništu, a projekt pokriva i troškove usavršavanja stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji.

Podsjetimo, sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz projekt “Novi početak” osigurano je više od 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.

Slušaj uživo
zatvori