Petak, 26. travnja 2024.

LEKTIRA NA DRUGAČIJI NAČIN Radići sudjelovali u Lovu na blago

Mali Radići su ovoga puta lektiri pristupili na zanimljiv način. Učenici su zajedno sa svojom učiteljicom Hrvatskog jezika Ines Vađunec osmislili nov i zabavan način pomoću kojeg su obradili lektirno gradivo, a ujedno su se i zabavili.

– Učenici 7. c razreda najprije su pročitali drugi dio trilogije o letećem Martinu, a zatim su  se podijelili u skupine te su dobili kartu Zagreba s lokacijama iz djela i upute na kojim mjestima mogu naći tragove. Učenici su pronalazili skrivene tragove po cijeloj školi, rješavali križaljke, osmosmjerke, anagrame, uočavali što je zajedničko nekim pojmovima i izvlačili podatke iz pjesama pa čak i internetskih oglasa, razbijali kodove i tajne šifre, odgonetavali riječi pomoću špatula i matica te su pokazali veliku zrelost i odličnu organizaciju – rekla je učiteljica Ines Vađunec.

Spomenimo kako su najuspješniji učenici u ovom lovu na blago bili Katja Koščak, Nika Lončarić, Matko Marković, Karlo Nemeček i Markus Kovačić koji su prvi i jedini uspjeli odgonetnuti svih 15 pronađenih tragova.

Ista aktivnost u travnju očekuje i 7. a razred te se nadaju da je ona uvod u veliki Krimi mjesec koji bi se trebao održati u travnju ako epidemiološka situacija to dozvoli.

zatvori