Nedjelja, 28. travnja 2024.

Koprivnički plivači iz Siska se vratili sa 16 medalja

Plivači Plivačkog kluba Cerine ostvarili su odlične rezultate na Regionalnom natjecanju za kadete, mlađe kadete i početnike.

Natjecanje se održalo proteklog vikenda u Sisku, a pod vodstvom trenera Predraga Žagara i Martine Gregurek zapažene rezultate su ostvarili Matej Antolaš, Eva Novak, Klara i Šime Stanković, Petar Junušić, Erik Štefanec, Marko i Petar Ferčec, Lorena Markušić, Domagoj Krapinec, Vili Lipuš, Matija Perović, Teo Munić, Mislav Skvaža, Petar Domanovac i Marija Belčić.

U kategoriji početnika, Erik Štefanec osvojio je treće mjesto na 50 metara slobodno, 100 metara leđno, 100 metara slobodno i 100 metara mješovito, dok je Marko Ferčec bio prvi na 50 metara leptir i treći na 100 metara leđno, u istoj kategoriji.

Marija Belčić u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila je drugo mjesto na 400 metara slobodno, treće mjesto na 50 metara leđno i 200 metara slobodno.

Eva Novak je u početnicama bila treća na 50 metara leđno i 100 metara leđno, a Petar Ferčec osvojio je drugo mjesto na 200 metara prsno u kategoriji kadeta. Dobar rezultat je ostvario i Petar Domanovac, mlađi kadet koji je osvojio treće mjesto na 100 metara prsno.

U dijelu sa štafetom, Marko Ferčec, Eva Novak, Klara Stanković i Erik Štefanec osvojili su srebro na 4×50 metara mješovito i 4×50 metara slobodno, dok je mlađa kadetska štafeta u sastavu Teo Munić, Mislav Skvaža, Šime Stanković i Petar Domanovac osvojila broncu u 4×100 metara mješovito.

Iz kluba poručuju kako su zadovoljni ostvarenim rezultatom te ističu kako su njihovi najmlađi natjecatelji kući došli sa 16 medalja.

zatvori