Srijeda, 8. svibnja 2024.

Ivica Prtenjača Koprivničancima će predstaviti knjigu ‘Sine, idemo kući’

Ivica Prtenjača u srijedu će u Knjižnici i čitaonici Fran Galović predstaviti knjigu “Sine, idemo kući”.

Iz koprivničke su knjižnice poručili kako je riječ o naslovu za koji je Prtenjača dobio književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2021. godine, a predstavljanje će se održati u 18 sati.

– Ivica Prtenjača rođen je 1969. godine u Rijeci gdje je studirao kroatistiku na Pedagoškom fakultetu. Radio je kao čitač vodomjera, naplatničar plina, dostavljač sladoleda, skladištar, građevinski radnik, galerist, serviser vatrogasnih aparata, trgovac, knjižar, voditelj marketinga, glasnogovornik. Objavio je više knjiga poezije i proze od kojih su najpoznatije “Dobro je, lijepo je”, “Pisanje oslobađa”, “Uzimaj sve što te smiruje”, “Brdo”, “Tiho rušenje”, “Plivač”, ali od spomenutih knjiga čitatelji ga najbolje znaju po dvostruko nagrađenom romanu “Brdo” za koji se trenutno snima se igrani film – objasnili su.

Spomenimo da je za ulazak u prostor knjižnice obavezno posjedovanje COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na [email protected] ili telefonom na 048/622-363 (108).

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori