Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

INTERNET PRIJEVARA Oštećena mislila da razgovara s prijateljicom pa nepoznatoj osobi kupila vrijedne bonove

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježen je novi slučaj internetske prijevare.

U policiji govore kako se oštećenoj 46-godišnjakinji jučer putem mobilne aplikacije javila osoba koja se predstavila kao njezina prijateljica, a koja je od nje tražila novčanu pomoć za kupnju uređaja, za što su joj bili potrebni paysafecard bonovi. Oštećena je potom kupila bonove u iznosu od više stotina kuna, fotografirala ih i poslala prijateljici mobilnom aplikacijom.

– Naknadnim razgovorom s prijateljicom utvrdila je da ona od nje nije tražila bonove te da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela – objašnjavaju.

Uz to, u policiji upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

– Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – zaključuju.

zatvori