Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Županija i dalje financira koprivnički HGSS; Koren: Znamo da na vaše snage uvijek možemo računati

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski danas su sklopili Sporazum o financiranju redovne djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica.

Koren se osvrnuo na rad HGSS-a, a posebno je zahvalio članovima službe koje karakterizira organiziranost, spremnost na rad u najrizičnijim situacijama i predanost ovom poslu.

– Znamo da na snage HGSS-a uvijek možemo računati u najzahtjevnijim zadacima te vam zahvaljujem na odličnoj suradnji koja traje već šestu godinu. Uz Koprivnicu, potrebno je istaknuti i vaš angažman u ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te na drugim lokacijama na području naše županije. Svake godine nastojimo kroz materijalnu potporu pokazati da vrednujemo sve što radite te napraviti iskorak u tom smislu jer smo svjesni kako vaš posao zahtijeva ulaganje u opremu i edukaciju. Još jednom hvala na svemu što činite za zaštitu i sigurnost naših građana – naglasio je župan.

Kako poručuju iz Službe ureda župana, potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Ratimir Ljubić, zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, koji je ukazao zahvalnost na odličnoj koordinaciji službe i Županije.

– Jedna ste od najvažnijih operativnih snaga našeg sustava, izvrsno surađujete s ostalim sastavnicama i bez vas cjelokupni sustav zaštite ne bi bio tako dobar. U ovom vremenu koje je isprepleteno kriznim situacijama pokazali ste da se na vas itekako može računati, a ne smijemo zaboraviti niti vaše redovne aktivnosti posebice u dijelu turističkog aspekta koji je vezan za Kalnik i Dravu gdje svojim prisustvom i intervencijama pružate zaštitu stanovnicima naše županije – istaknuo je Ljubić.

Pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski zahvalio je na ukazanom povjerenju i podršci, kao i na kontinuiranoj županijskoj pomoći koju služba dobiva.

– Zadovoljstvo nam je što nas pratite od našeg osnutka i što ste nam velika podrška jer bez vaše pomoći ne bi niti postojali. Kontinuirano radimo na poboljšanju našeg sustava, izvrsno surađujemo sa svim drugim žurnim službama, a veliku pozornost polažemo na daljnje usavršavanje naših članova kroz razne edukacije te nabavku moderne opreme kako bi mogli pružiti još više u teškim situacijama kojih ne nedostaje. Trenutno provodimo i aktivnosti na uređenju prostora budućeg sjedišta HGSS Stanice Koprivnica koji se nalaze na Čardi. Hvala vam što nam pomažete kako bi uvjeti našeg rada bili još bolji – zaključio je Bojovski.

Spomenimo i da su potpisivanju sporazuma nazočili i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te članovi HGSS Stanice Koprivnica Robert Šarec i Roman Horvatić.

zatvori