Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO: SLAVLJE U GOSTIMA Slaven Belupo uvjerljiv protiv Gorice

Nogometaši Slaven Belupa rezultatom 3:0 pobijedili su momčad Gorice u sklopu 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Iz kluba su poručili kako su Farmaceuti u gostima odigrali izvrsnu utakmicu, a golove su postigli Caimacov, Zvonarek i Marina.

Spomenimo da trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Krstanovića, Kocijana i Zirduma, dok je zbog crvenog kartona suspendiran bio Bosec. U prvi sastav nakon ozljede se vratio Paracki, a u odnosu na utakmicu s Hajdukom od prve minute su zaigrali i Caimacov i Laušić.

– Naša je momčad savršeno otvorila prvo poluvrijeme. U drugoj minuti Caimacov je tukao izvana i lijepo pogodio za 0:1, a samo osam minuta kasnije Zvonarek je precizno pogodio drugi kut golmana Kotarskog za 0:2. Pokušao je domaćin smanjiti rezultat do kraja prvog poluvremena, ali naša obrana i Sušak na golu bili su na visini zadatka. Blizu trećeg pogotka bio je Zvonarek u 40. minuti kada je njegov udarac glavom nakon centaršuta Gode otišao tik iznad grede – istaknuli su u klubu.

Dodali su kako su Slavenaši do visokih 0:3 stigli u 57. minuti.

– Marina je mirno realizirao jedanaesterac kojeg je iznudio Bogojević. Tom je prilikom Jovičić dobio crveni karton. U 63. minuti Bogojević je sjajno tukao, no Kotarski je još boljom reakcijom spasio svoj gol – zaključili su.

Spomenimo da će u idućem kolu Slavenaši u Koprivnici ugostiti Hrvatski Dragovoljac. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.


18. veljače 2022. – 24. kolo HT Prve lige

HNK Gorica – NK Slaven Belupo 0:3 (0:2)

HNK GORICA: Kotarski – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Pršir (od 62. Suk) – Mitrović (od 73. Fruk), Kalik, Atiemwen (od 77. Benito) – Cruz. Trener: Krunoslav Rendulić.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić (od 85. Tepšić), Paracki, Soldo – Kvržić, Marina (od 80. Liklin), Caimacov, Goda – Laušić (od 52. Bogojević) – Zvonarek (od 52. Brković), Zapata (od 80. Hoxha). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Anto Marić (Zagreb), Dejan Vuković (Zagreb) i Ivan Matić (Osijek)

VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Robi Kezele (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Caimacov 2′, 0:2 Zvonarek 10′, 0:3 Marina 57′

Žuti karton: Pršir 34′ (Gorica), Marina 40′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Jovičić 57′ (Gorica), (Slaven Belupo)

zatvori