Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Radići u Tjednu čokolade na zabavan način učili o svom omiljenom slatkišu

Kako bi naučili nešto novo o svom omiljenom slatkišu i pritom se odlično zabavili, učiteljice Osnovne škole braća Radić Tanja Galić Bermanec, Ivana Pintarić i Ines Vađunec su za svoje učenike petih razreda organizirale tradicionalni Tjedan čokolade.

– Upoznali su početke čokolade koji sežu u davnu prošlost kad je narod Maya uočio čari kakaovca iz kojeg se dobiva kakao potreban za proizvodnju čokolade, odnosno, kako su je oni zvali – gorke vode. Pratili su razvojni put čokolade od Srednje i Južne Amerike do Europe te saznali brojne zanimljivosti o njoj. Učenici su u skupinama, uz glazbenu pratnju himne Tjedna čokolade “Chocolate choco choco” koju su mnogi pjevušili tjednima, rješavali križaljke i kvizove vezane uz čokoladu. Slušali su i čitali ulomke iz romana engleskog književnika Roalda Dahla “Charlie i tvornica čokolade” te razgovarali o njima i analizirali ih. Gledali su i istoimeni film Tima Burtona te se divili veličanstvenosti tog svijeta mašte. Uspoređivali su književni predložak i film te opisivali likove iz tih djela. Posebno oduševljenje učenika izazvala je čoko fontana uz degustaciju – naglasila je Ines Vađunec.

Spomenimo inicijativu učenika 5.c i 5.e razreda koji su zajedno sa svojom učiteljicom Ines Vađunec izrađivali reklame za svoje čokolade na radionici koju je vodila profesorica likovne kulture Iva Bolfek. Učenike je na kraju posjetio gospodin Willy Wonka koji je s njima odigrao kviz, a najbolja skupina svakog razreda je osvojila Wonkinu zlatnu ulaznicu i slatko iznenađenje.

zatvori