Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Radići prije praznika obilježili 100 dana pohađanja nastave

Prije početka drugog dijela zimskih praznika, učenici Osnovne škole Braća Radić po prvi puta su obilježili 100 dana pohađanja nastave od početka nastavne godine.

– Učenici sedmih razreda na satima engleskog jezika upoznali su se s obilježavanjem 100. dana škole. Obilježavanje tog dana započelo je u SAD-u još davne 1979. kada su učitelji početnih razreda osnovne škole odlučili proslaviti napredak koji su učenici postigli od početka nastavne godine do 100. dana pohađanja nastave. S obzirom na to da se radi o broju 100, proslava se prvotno odnosila na sat matematike, ali se obilježavanje kasnije proširilo na sve nastavne predmete – objasnila je učiteljica Natalija Flamaceta Magdić.

Radići su povodom toga pronašli nazive 100 video igara, najboljih nogometaša, nogometnih klubova, gradova, TOP 100 pjesama, brandova, imena, životinja, naziva hrane…

– Ostvarili su sve ishode planirane ovom kurikulumskom aktivnošću, a to su bili prisjetiti se svega što smo naučili i što nam se dogodilo u ovih 100 dana, ilustrirati broj 100 na razne načine, koristiti broj 100 kao motiv za izradu postera te prepoznati i koristiti situacije u kojima se pojavljuje broj 100 te ih prikazati prema vlastitoj želji – napomenula je Flamaceta Magdić.

Spomenimo da se učenici u školske klupe vraćaju početkom idućeg tjedna, a do kraja nastavne godine broje 70-ak dana.

zatvori